Ook voor bedrijven

Bestaande situatie
Grote beschikbare oppervlakte op het zuiden gericht. Veel creatieve bewegingsvrijheid voor het ontwerp, met de wetenschap dat de aanleg zelf een project van langere termijn zou worden.

Wens van onze klant
"Ook wie in onze tuin luncht, moet het fijnproevergevoel van ons klasserestaurant ervaren. Zowel wie alleen of met zijn tweetjes tafelt, als grotere groepen, moeten een zekere privacy en intimiteit ondervinden. Een culinaire ervaring is een totaalervaring."

Onze oplossing
De prachtige tuin van nu is het resultaat van een jarenlang groeiproces. Toen restaurant Arenberg opstartte, hadden de eigenaars een welomlijnde visie op de manier waarop de tuin moest aansluiten bij en deel uitmaken van het restaurant, maar het was ook duidelijk dat we dit plan zouden moeten spreiden in de tijd. Van in het begin was elke ingreep zowel een merkbare meerwaarde op zich als een opstap naar de volgende fase. Stapsgewijs kwamen we tot de huidige situatie met een groot centraal terras onder een dakplataan, naast meer verborgen plekjes. Het is een kijktuin, met een combinatie van beplanting die maakt dat er altijd iets te beleven valt voor de klanten.

Reactie van onze klant
"Het intieme van het restaurant binnen, ervaar je ook buiten. Ook al kunnen er tot 100 klanten in onze tuin eten, is er geen gebrek aan gezelligheid. De inzet, creativiteit en de perfectie die wij zelf nastreven in onze gastronomische keuken, zien wij ook bij Armand Mathijs. Vaste klanten reserveren geregeld hun favoriete plekje in onze tuin. Ook wat betreft het tuinonderhoud zijn wij verlost van alle zorgen. Geen wonder dus dat wij al van in het prille begin, intussen bijna twintig jaar geleden, graag samenwerken met Armand Mathijs."