Terrassen

Voorbeeld bestaande situatie
Gigantisch en bombastisch ogend terras, palend aan de alleenstaande woning en uitlopend in het gazon. Zonder beplanting in de buurt. Kortom: één grote, betegelde vlakte.

Wens van onze klant
"Een heraangelegd terras in tegels, met een loungeplekje waar onze tuinmeubels perfect tot hun recht komen. In de zomer zouden we ook graag een jacuzzi op het terras plaatsen."

Onze oplossing
Het terras voelde kaal en kil aan, met weinig mogelijkheden om een knusse sfeer op te roepen. Onze fundamentele oplossing was de creatie van twee centra op het terras, twee aandachtspunten. Enerzijds een intiemere hoek voor jacuzzi, BBQ of aperitief en anderzijds een groter terras waar een mooie, gastvrije tuintafel op past.
Door een creatieve mix van verschillende materialen hebben we de terrassen elk een eigen, maar complementair karakter gegeven. Het spel met een extra paadje, de juiste beplanting en de strakke verlichting accentueert die aanpak. Uiteindelijk werd het terras in zijn geheel nog 20m2 groter, maar het oogt intiemer.
De onderliggende betonnen fundamenten verkeerden nog in goede staat, zodat opbreken een zware kost zou zijn zonder echte meerwaarde aan het project.

Reactie van onze klant
"Dit twee-in-één-terras is echt geslaagd. We kunnen heel wat vrienden en familie met open armen ontvangen op ons groot terras, maar als we ‘onder ons’ zijn kiezen we nogal gemakkelijk voor het gezellige hoekje. En wat meer is: we hebben een nog groter terras, maar wel een dat aanvoelt als een knusser terras."