Tuintrappen

Voorbeeld bestaande situatie
Bel-etage in hoevestijl met steile trap van treinbielzen. Aan de voordeur twee extra treden om binnen te gaan en geen plaats voor een gezellig praatje in het deurgat.

Wens van onze klant
“Wij willen een trap waarbij je niet het gevoel hebt dat je de dieperik in dreigt te vallen. En we wuiven ons bezoek ook graag uit aan de voordeur. Nu lijkt het alsof mensen niet welkom zijn.”

Onze oplossing
Wij kozen er radicaal voor om de trap verder van de oprit herop te bouwen en de zijmuur op te hogen tot een veilige leuning. Om het geheel niet zwaar te laten ogen, bekleedden wij die zijmuur met hout. Na elke vijf trappen voorzagen wij een extra tussentrap, een rustpunt – ook visueel. De toegang tot de trap accentueerden wij in de oprit, waardoor het gevoel vergroot dat je welkom bent. Hier speelde de beplanting een cruciale rol. De trap is gebouwd uit blauwe steen en dus was een groen, licht ogend tegengewicht aangeraden. Wij besteedden ook speciale zorg aan de verlichting. In de oprit maakten wij plaats voor haagzuilen, wat het geheel extra aantrekkelijk maakte.

Reactie van onze klant
“Niet alleen onze trap werd meer dan naar wens aangepakt. Armand Mathijs voegde er extra elementen aan toe, wat onze volledige woning meer cachet gaf.”